CSOK plusz 2024 – Hogy is van ez 7 pontban?

2024 izgalmas év a magyar családok számára, hiszen új lehetőségek nyílnak meg az otthonteremtés területén. A CSOK Plusz, amely 2024-től érhető el, jelentős változásokat és új támogatási formákat hoz a magyar házaspárok számára. Ebben a blogbejegyzésben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, hogy segítsük az érdeklődőket a lehetőségek maximális kihasználásában.

1. A CSOK Plusz alapjai

A CSOK Plusz egy államilag támogatott hitelprogram, amely kifejezetten azoknak a házaspároknak készült, akik gyermeket vállalnak. A támogatás összege a vállalt gyerekek számától függ: egy gyermek esetén maximum 15 millió forint, két gyermeknél 30 millió, három vagy több gyermek esetén pedig akár 50 millió forintig terjedhet.

2. Kedvező kamatfeltételek

A CSOK Plusz egyik kiemelkedő előnye a kedvező kamatfeltételekben rejlik. A hitel fix és legfeljebb 3%-os kamatozású, 10-25 év futamidővel. Az első évben csak a kamat fizetése szükséges, a tőketörlesztés a folyósítást követő 13. hónaptól kezdődik, ami jelentős könnyebbséget jelent a családok számára az első időszakban.

3. További előnyök

A program további előnyei közé tartozik a 10 millió forintos tartozáselengedés lehetősége a második újonnan született gyermek esetén. Emellett az ingatlan vásárlás illetékmentes 80 millió forint értékig, és az első közös lakás vagy ház vásárlása már 10%-os önerővel is megvalósítható.

4. Jogosultsági feltételek

A CSOK Plusz igénybevételéhez szükség van legalább kétéves TB jogviszonyra a párok egyik tagjától, valamint a hitelképesség igazolására. Fontos, hogy a részletes jogosultsági feltételek bankonként eltérhetnek, ezért mindenképpen érdemes az adott pénzintézetnél érdeklődni.

5. Hogyan igényelhető a CSOK plusz?

A CSOK Plusz igénylésének menete a bankoknál zajlik. A szükséges dokumentumok benyújtása után a hitelbírálati folyamat következik. Fontos, hogy a hiteligénylés előtt tájékozódjunk a pontos feltételekről és az esetleges egyéb követelményekről.

6. Mire érdemes figyelni?

Amikor a CSOK Plusz igénylését tervezzük, több fontos tényezőt is figyelembe kell vennünk, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki a programból:

 • Előzetes tájékozódás: Mindenekelőtt fontos, hogy alaposan tájékozódjunk a program részleteiről. Különösen figyeljünk az apró betűs részekre és a hitelbírálati kritériumokra.
 • Hitelképesség: A hitelképesség egy kulcsfontosságú tényező. Ellenőrizzük, hogy megfelelünk-e a bankok által előírt feltételeknek. Ez magában foglalja a jövedelemigazolást és a TB jogviszony meglétét.
 • Ingatlan értékelése: Ha ingatlan vásárlásához kívánjuk felhasználni a hitelt, fontos, hogy az ingatlan megfeleljen a CSOK követelményeinek. Érdemes értékbecslőt bevonni, hogy biztosak legyünk az ingatlan piaci értékében.
 • Hosszú távú tervezés: Fontos, hogy a hitel visszafizetését hosszú távon tervezzük meg. Gondoljuk végig, hogyan fogjuk kezelni a törlesztőrészleteket, különösen akkor, ha változik a családi jövedelem vagy a kiadások.
 • Egyéb költségek: Ne feledkezzünk meg az egyéb, a hitellel kapcsolatos költségekről, mint például a hitelbírálati díj, értékbecslési díj, vagy a szerződéskötési költségek.
 • Pénzintézetek kínálata: Mivel a CSOK Plusz feltételei bankonként eltérhetnek, érdemes több pénzintézet ajánlatait is megvizsgálni, hogy a számunkra legkedvezőbbet választhassuk ki.

Ezeknek a szempontoknak a figyelembe vétele segíthet abban, hogy a CSOK Plusz igénybevétele zökkenőmentes és a lehető legelőnyösebb legyen a család számára.

7. Mire lehet költeni a CSOK Plusz támogatást?

A CSOK Plusz keretében nyújtott támogatás felhasználható többféle célra, amelyek segítik a családokat az otthonteremtésben:

 • Új vagy használt ingatlan vásárlása: A hitelt felhasználhatjuk új vagy meglévő ingatlanok vásárlására. Fontos, hogy az ingatlan megfeleljen a program keretein belül meghatározott méret- és minőségi kritériumoknak.
 • Építkezés vagy bővítés: A CSOK Plusz támogatást fel lehet használni saját ingatlan építésére vagy meglévő ingatlan bővítésére, felújítására is.
 • Adósságrendezés: Bizonyos esetekben a hitel egy részét adósságrendezésre is használhatjuk, például meglévő jelzáloghitel kiváltására.
 • Lakáshitel törlesztése: A támogatás egy részét lakáshitel törlesztésére is fordíthatjuk, amennyiben ez összhangban áll a program céljaival.

Ez a rugalmas felhasználási lehetőség lehetővé teszi a családok számára, hogy az őket érintő legfontosabb lakhatási kérdéseket célozzák meg.

Facebook
Email
Twitter

Dekoratív falburkoló paneleink

 • amk-dekoratív-falburkolat-002

  AMK – halvány szürke falburkolat MIX-002

  7,990Ft
 • amk-tégla-mintás-falburkolat-mix-410

  AMK – terrakotta falburkolat MIX-410

  7,990Ft
 • amk-dekoratív-falburkolat-300

  AMK – barna falburkolat MIX-300

  7,990Ft
 • amk-tégla-mintás-falburkolat-mix-100

  AMK – homokbarna falburkolat MIX-100

  7,990Ft